ЕвропаРейкявик

Най-северната столица в света съчетава цветни сгради, странни, креативни хора, ококоряващ дизайн, див нощен живот и капризна душа Наскоро в столицата се наблюдава скок в отворите на ресторанти, много от най-високите стандарти и изразяващи всякакво кулинарно творчество.
destination-reykjavik-01
destination-reykjavik-02
destination-reykjavik-03
destination-reykjavik-04
Храна & Нощен живот

Рейкявик е поразително космополитен заради своите размери. Това е просто град по международни стандарти, в сравнение с Лондон или Париж, но е пълен с завладяващо изкуство, богат кулинарен избор и страхотни кафенета и барове. Столицата е видяла скорошен подем в отворите на ресторанти, много от най-високите стандарти и изразяващи всякакво кулинарно творчество. Кафенетата през деня се превръщат в ресторанти и барове през нощта. Заведения за хранене в стил тапас, исландска кухня с висока концепция и бургерни фурни се търкат рамене. Музикалната сцена е епична: отлични фестивали, творчески диджеи, концерти и произволен брой домашно отгледани групи.

<<История</

Можете да получите пълен буквар за историята на Исландия точно в централната част на Рейкявик, от неговата Изложба за уреждане, построена около откритата викинг къща на най-ранните жители на района до огромния Национален музей, пазител на най-ценните артефакти в страната. В Старото пристанище можете да увлечете децата в музей с висока октанова сага или научете за морската история на района. И докато се придвижвате, опитайте се да се измъкнете зад лъскавия туристически ориентиран фурнир, за да намерите днешните хора, които смесват естетически ориентирана изобретателност с почти старомодно чувство за общност, познаващо съседите ви.

Изкуство и усилвател; Дизайн

Художествените музеи, магазини и галерии в столицата са перфектна представа за съвременния градски живот. Те включват изключителни изложбени пространства, като Музея на изкуствата в Рейкявик и Националната галерия, както и магазини с модерен исландски дизайн. Едри галерии за съвременно изкуство, като тези в изложбата на Маршал Хаус, изгряващи и международно известни исландски художници. Рейкявик също така дава възможност да видите исландско кино с английски субтитри. Или се разходете по улиците, снимайки креативни графити и публични арт инсталации, като все по-популярната морска скулптура Sun Voyager, която сменя облиците заедно със светлината.

Великият открит

Дори ако дойдете за кратко посещение в Рейкявик, не забравяйте да предприемете пътуване до провинцията. Обиколките и услугите са в изобилие и разбирането на Рейкявик и неговите хора е подпомогнато от разбирането на необятната, сурова земя, която закотвят. По-голямата част от исландците живеят в столицата, но можете да гарантирате, че духовете им също се разхождат безплатно из цялата страна. Абсорбирайте това, което виждате, чувате, вкусвате, миришете – всичко това е част от богатото наследство на Исландия. Вземете Рейкявик, след това добавете неговите покрити със сняг планини, вълнуващи се морета и кристално чист въздух и шансовете са да се влюбите безпомощно, насочвайки се дома вече спестява, за да се върне.

Площ:
274.5 km²
Височина:
53 m
Население:
122,141 (2015)
Кмет:
Dagur Bergþóruson Eggertsson
Споделете в социалните мрежи
Бюлетин
Абонирайте се за нашия бюлетин и получавайте изключителни оферти за първа минута директно във входящата си поща.

    Изработено от Weber © 2021 Всички права запазени Tina Tours