Северна АмерикаНю Йорк

За повечето, всяко пътуване до Empire State започва или завършва в емблематичния му мегаполис: Ню Йорк. Ако обаче ограничите пътуванията си само до петте района, пропускате значителна сума.

Лонг Айлънд и щата Ню Йорк – общоприети като навсякъде на север от района на метрото в Ню Йорк – не бива да се пропускат. Лонг Айлънд има уютни плажни градчета, докато горната част е мечтана дестинация за тези, които ценят чудесното открито. Долината на река Хъдсън действа като път за бягство от града, водещ нетърпеливите пришълци на север. От Олбани, каналът Erie на дължина 524 мили се изсича право на запад до езерото Erie, минавайки покрай зрелищните Ниагарски водопади, Бъфало и Рочестър. На изток ще намерите река Сейнт Лорънс и хилядите й острови, както и великолепните планини Адирондак и Катскилс. Насочете се към средата на щата и ще бъдете настанени в спокойните Finger Lakes.

Епицентърът на изкуствата. Столица за хранене и пазаруване. Trendsetter. Ню Йорк носи много корони и разпространява неустоимо пиршество за всички.

Нексусът на изкуствата

Met, MoMA и Guggenheim са само началото на шеметен списък с икони от света на изкуството. Ще откриете музеи, посветени на всичко – от fin de siècle Vienna до имигрантския живот в Долната източна страна и разтегнати галерии, пълни с японска скулптура, постмодерна американска живопис, хималайски текстил и знания в Ню Йорк. За да погледнете настоящите и бъдещите величия, се потопете в най-модерните галерии в Челси и Долната източна страна, с безбройните им изложбени пространства и празнични партита на откриването (обикновено четвъртък вечер, ако искате да се присъедините)

Urban Wanderers
Градски странници

Със своите компактни размери и улици, пълни с бонбони за очи от всякакъв вид – архитектурни съкровища, кафенета от Стария свят, атмосферни книжарници – Ню Йорк е удоволствие на скитника. Преминаването през континентите е толкова лесно, колкото и разходката по няколко алеи в този разбъркан град с над 200 националности. Можете да се изгубите сред тълпите на Чайнатаун ​​сред ярки будистки храмове и магазини за юфка с пара, след което да се разходите до Нолита за примамливи бутици и дегустация на кафе. Всеки квартал предлага драматично различна версия на града, от 100-годишния еврейски делис от Горната западна страна до криволичещите калдъръмени алеи на Гринуич Вилидж. И най-добрият начин да го изживеете е да се разхождате по улиците му.

Нощта е млада

Когато слънцето потъва бавно отвъд Хъдсън и светещите небостъргачи осветяват нощта, Ню Йорк се превръща в една велика сцена. Известни актьори излизат в легендарните театри на Бродуей, а солисти, танцьори и музиканти от световна класа играят на големи и малки места в целия град. Независимо дали е висока култура или ниска, Ню Йорк обхваща всичко: рок-шоу в лицето на гмурканията в Уилямсбърг, пищни оперни постановки в Линкълн център и всичко между тях. Това е град на експерименталния театър, импровизираната комедия, инди кино, балет, поезия, бурлеска, джаз и много други. Ако можете да го сънувате, това вероятно се случва.

Кулинарен капитал

Никога не е имало по-подходящо време за вечеря в Ню Йорк. Това е разсадник на сезонна и местна кухня – с ресторанти, отглеждащи зеленчуци в градините на покрива или ферми в щата, снабдяващи меса и морски дарове от близките устойчиви облекла и обхващащи занаятчийски всичко, от печене на кафе и дестилация на уиски до производство на шоколад и сирене Баровете също издигнаха креативността до нови висоти, като коктейлите отпреди забраната се сервираха заедно с прекрасни малки чинии – наистина, гастропубовете са едни от най-креативните места за хранене в наши дни. Разбира се, можете също да ударите гурме камион за храна или да хапнете в един от 20 000 плюс ресторанта за сядане.

<< Бруклин</

Забравете Таймс Скуеър и Статуята на свободата – ако искате да видите истинския Ню Йорк, трябва да се отправите към Бруклин. В наши дни името е съкратено от „артистично готино“ по целия свят, но тук има много повече от хипстърски стереотипи. Този разтегнат квартал (повече от три пъти по-голям от Манхатън) всъщност е дом на някои от най-интересните, исторически и културно разнообразни квартали на Ню Йорк, с изключително фантастични възможности за хранене, пиене, пазаруване и развлечения – да не говорим за някои от най-добрите гледки към реката в петте района.

Площ:
783.8 km²
Височина:
10 m
Население:
8.538 милиона (2016)
Кмет:
Бил де Блазио
Споделете в социалните мрежи
Бюлетин
Абонирайте се за нашия бюлетин и получавайте изключителни оферти за първа минута директно във входящата си поща.

    Изработено от Weber © 2021 Всички права запазени Tina Tours