ЕвропаБелград

Откровен, приключенски настроен, горд и дързък: Белград в никакъв случай не е „хубава“ столица, но неговото шумно изобилие го прави един от най-случващите се градове в Европа. Докато се стреми към по-светло бъдеще, хаотичното му минало се разкрива пред очите ви.

Грандиозните кафенета и задимените гмуркания намират подобаващо място по Кнез Михайлова, оживен пешеходен булевард, заобиколен от исторически сгради чак до древната Цитадела Калемегдан. Крайречният квартал Савамала премина от разруха към възкресение и е творческият щаб на града. По-дълбоко в недрата на Белград се намират музеи, пазещи културното, религиозното и военното наследство на страната. „Белград“ се превежда като „Бял град“, но столицата на Сърбия е нажежена.

Социалистическите блокове са притиснати между шедьоври в стил ар нуво, а остатъците от наследството на Хабсбург са в контраст с османските реликви. Това е мястото, където река Сава се среща с Дунав, съзерцателният парк подбутва забързаното разрастване на градовете, а културата на стария свят отстъпва място на новия свят на новия свят.

Никога наистина няма да опознаете сръбската култура и да почувствате духа на страната, докато не се поставите на мястото ни! Изживейте местната рутина – ежедневни неща от първа необходимост: чат над най-качественото кафе в очарователния кафе-бар, затопляща миризма на пресен хляб в местната пекарна, шумен базар с приятелски настроени мъже, които ви позволяват да опитате техните продукти … Тествайте дали сте сладкар в сладкарница и разберете какъв е вкусът на балканската висша кухня!

Следвайте ръководството си на сладко-кисела обиколка из Белград: ние гарантираме, че ще разпалите апетита си с хапка вкусни вкусове, любопитни истории и традиционен опит на местен жител! Разберете откъде идва храната ви, как кафето може да ви помогне да се ожените, насладете се на неустоимото меню от 8 ястия с гениален екип от Нова балканска кухня и усетете крема на реколтата!

Не можете да разберете напълно нова държава или град, ако не сте участвали в местните рутинни и ежедневни ритуали. Ако не сте опитали продукти и храни, типични за тази дестинация или такива, които представляват нови тенденции в местната кухня, не можете да мислите, че сте научили всичко! След тази обиколка ще се почувствате по-скоро сръбски експерт! Обиколката започва на виден площад на Републиката да духа Големия часовник в центъра на Белград в 10:00 сутринта.
Първо ще започнем със сутрешно кафе в местно очарователно кафене на улица Cara Dušana в известния квартал Dorćol. Пиенето на кафе е ритуал за местните жители, който им позволява да се насладят на чаша енергизиращо кафе и динамичен чат. В кафе-бара ще се насладите на качествено кафе, приготвено по сръбски, и в случай, че ви харесва, закупете малко за топли спомени! Тук ще чуете история как е донесено кафе в Белград и как този ритуал се е превърнал в решение за всяко частно или бизнес предизвикателство. След като вземете доза кофеин, ще бъдете готови да проучите един от най-старите зелени пазари в Белград, известен като пазар Байлони, въпреки че официалното му име е Скадарска борса. По пътя към пазара ще се отбиете в пекарна, за да закупите малко брускета за предстояща дегустация на сирене на пазара.
Между другото, почти непростимо е да пропуснете пекарната, това „свято място“ за сърбите, които са големи почитатели на хляба и сладкишите! Когато стигнете до пазара Bajloni, ще усетите вкуса на селска Сърбия: села, в които се произвеждат тези млечни продукти и където се отглеждат пресни зеленчуци и плодове. Пазарите в Белград са някакви социални мрежи на живо, където можете да се информирате добре за всички ежедневни събития. Вие, разбира се, ще се информирате за това как е създаден първият пазар в Белград.
Първата пешеходна част на обиколката ще завърши по възможно най-добрия начин: подсладена в най-старата традиционна сладкарница в квартал Дорчол. Това е шанс да опитате сладкиши, които ще ви демонстрират богатото балканско наследство: сръбска основа с влияния на ориенталската и европейската кухня. За да продължите към следващата точка на обиколката, ще получите трансфер до улица Сараевска. След като научите основите, сте готови за „основната звезда“ на турнето: ново горещо място в гастрономическата сцена на Белград – ресторантът, чието меню представлява синергията на традиционно отглежданите хранителни стоки (зърнени храни, зеленчуци, плодове и млечни продукти) , нови технологии за подготовка и уникална форма на представяне. Тук ще се насладите на обяд от 8 ястия, обогатен с историята на готвача за съставките и подготовката. Това е доста опит, който ви позволява да научите за новите тенденции в биологичното земеделие и развитието на националната кухня. След обяда ще разберете по-добре ритъма на Белград. След тази вълнуваща дегустация водачът ще ви помогне да се ориентирате из града или квартирата си.
Площ:
360 km²
Височина:
117 m
Население:
1.369 милиона (2015)
Кмет:
Зоран Радоичич
Споделете в социалните мрежи
Бюлетин
Абонирайте се за нашия бюлетин и получавайте изключителни оферти за първа минута директно във входящата си поща.

    Изработено от Weber © 2021 Всички права запазени Tina Tours