ЕвропаЗагреб

Загреб е създаден за разходки. Разходете се из червения покрив и калдъръмена слава на Горния град, осеян с църковни кули. Издърпайте врата си, за да видите куполите и украсените горни етажи на пенистата каша на долните градове от сецесионни, необарокови и арт деко сгради.

Потърсете по-мръсните джобове на града, където безобразните бетонни стени са превърнати в цветни стенописи от местни улични художници. Този град награждава тези, които пеша.

Ако вашите средиземноморски фантазии представят меки дни край сапфирени води в сянката на древни оградени градове, Хърватия е мястото да се превърне в реалност.

След това направете както правят местните и се отправете към кафене. Кафе-културата тук е само един аспект от оживения уличен живот на този град, подбуден от целогодишно преместване на събития, които носят музика, изскачащи пазари и щандове с храни на площадите и парковете. Дори когато нищо не е включено, центърът бълва с младежка енергия, така че не е изненада, че столицата на Хърватия сега привлича тълпата от града. Загреб е малкият град, който би могъл.

Красота отвътре

Преместете погледа си само за миг от блестящите води и има шанс всемогъща планина да се появи. Динарските Алпи, които се простират по целия път от Италия до Албания, прегръщат голяма част от брега. Варовиковият карст е завещал страната на чудесата от скалисти върхове, пещери, речни каньони, водопади и нелепо живописни езера. Насочете се навътре навътре и нещата отново се изравняват в търкалящи се земеделски земи. Активните типове ще намерят много шансове да попаднат сред него по многобройните пешеходни и колоездачни пътеки, докато по-приключенските могат да направят катерене, рафтинг и подплата с цип.

Културен празник

Ако имате късмета да преминете бариерата за туристи / гости и да бъдете поканени в дома на местен жител, скоро ще се запознаете с рефрените джедаи! Джедаи! Джедаи! (Яжте! Яжте! Яжте!). Споделянето на храна и напитки играе голяма роля в културата тук, което говори както за естеството на хърватското гостоприемство, така и за качеството на местните продукти. Опростеното готвене в домашен стил е характеристика на семейните таверни, но все повече нова порода готвачи внасят по-авантюристичен подход на масата. Междувременно хърватските вина и маслиновите масла се отпечатват на световната сцена, печелейки най-високи награди.

Площ:
641 km²
Височина:
158 m
Население:
790,017 (2011)
Кмет:
Милан Бандич
Споделете в социалните мрежи
Бюлетин
Абонирайте се за нашия бюлетин и получавайте изключителни оферти за първа минута директно във входящата си поща.

    Изработено от Weber © 2021 Всички права запазени Tina Tours