ЕвропаАмстердам

Популярното схващане за третия по големина град в Холандия е за величествено царствено място, населено с бюрократи и бизнесмени. Лесно за разглеждане пеша или с трамвай, това е страна, която обилно награждава тези, които остават за няколко дни.
Изкуство и усилвател; Архитектура

В страна, която роди прочути холандски майстори като Рембранд, Вермеер, Ван Гог и Пиет Мондриан, наследството на изкуството е огромно. Световноизвестните музеи на изкуството в Амстердам, Ден Хааг, Ротердам, Харлем и Лайден капят с емблематични шедьоври, заедно с уважавано портфолио от съвременни произведения. Холандското влияние върху строителството обхваща повече от хилядолетия, от романски и готически средновековни опуси до манум до холандски ренесансови дворци и романтични къщи от златен век. Пътекирането на съвременната архитектура – зелена и иновативна – е перфектното отражение на една държава, напълно съобразена с околната среда (и необходимостта да я защитим).

Традицията и иновациите се преплитат тук: художествени шедьоври, вековни вятърни мелници, полета с лалета и романтични кафенета със свещи съжителстват с визионерска архитектура, авангарден дизайн и феноменален нощен живот.

<< Колоездене

С приказно палачинка, живописни пейзажи, примамващи по протежение на всяка последна дига, канал, река и крайбрежен бряг, двуколесното движение в Холандия е едно от най-големите удоволствия на холандския живот (независимо от вятъра). Докато любителите на велосипедите на практика живеят на своите износени, обичани фитцени (велосипеди) – много, позорно само със спирачки за увеселителен парк с въртене на педала – колоезденето за посетители е прекрасно средство за опознаване и обикаляне. Търговските обекти за отдаване под наем са повсеместни и страната е пресичана с около 32 000 км колоездачни пътеки, включително холандските „магистрали“ за колоездене, дългите маршрути на НЧ. Вземете малко колела и тръгвайте!

Кафе-култура

Когато холандците казват кафене, те означават кръчма, а има хиляди – с великолепни летни тераси, изсипващи канари, обсипани с цветя, гледащи към морето, скрити по древни алеи, стоящи на Grote Markt (пазарния площад) във всеки град. В страна, която цени социализирането и разговорите повече от пиенето, кафенетата са места за бавно съзерцание и другарство, по време на здрач („напитки“) с баровски закуски или страхотна храна по всяко време на деня. Най-добрият удар в кафенето: наслаждавайте се на този вкусно прилепнал, холандски щат на гезелигейд (приятност, уют) в едно вечно кафене (кафяво кафене), кръстено на никотиновите петна от минали векове.

<< Пейзажи

Географията играе ключова роля в емблематичните пейзажи на Холандия. Повече от една четвърт от палачинката е под морското равнище и 20% са били възстановени от морето, правейки полковите редици полдери (области на дренирана земя) вездесъщи. Непрекъснатите ветрове в Северно море задвижват вятърни мелници от 13-ти век, изпомпвайки вода над дигите, смилайки брашно и други. Около две трети от повърхността е посветена на земеделието, включително красиви дъгови полета от минзухари, нарциси, зюмбюли и лалета, които избухват всяка година между март и май. Цветният калейдоскоп не е нищо повече от психоделичен.

Площ:
41,543 km2
Население:
17,249,632
Правителство:
Единна парламентарна конституционна монархия
Споделете в социалните мрежи
Бюлетин
Абонирайте се за нашия бюлетин и получавайте изключителни оферти за първа минута директно във входящата си поща.

    Посетете ни в социалните мрежи

    Посетете ни в социалните мрежи

    Изработено от Weber © 2021 Всички права запазени Tina Tours