Южна АмерикаСао Пауло

destination-sao-paolo-02
destination-sao-paolo-03

Дори и най-пристрастният Паулистано – жител на град Сао Пауло – ще се занимава със смог, трафик, рушащи се тротоари и зеещо разделение между бедни и богати.
Но на същия дъх те ще ви кажат, че никога няма да живеят никъде другаде. Позволете им да ви насочат към любимите си места и причината за това ще започне да се разкрива. Може би ще ви запознаят с безбройните кина в града и експерименталните театри в града. Ако са гастрономи, ще се съсредоточите върху интелигентните бистра и гурме ресторанти, които превръщат града в световноизвестно убежище за хранителни стоки. Ако те са сценисти, удвоете еспресо, преди да започнете обиколка на развълнувани подземни барове и денонощна клубна сцена.

Каквито и удоволствия да пожелаете, Сампа – тъй като градът е известен – вероятно ги има в пика.

Този плодороден културен живот се подкрепя от най-голямата и най-добре образованата средна класа в Бразилия и допълнително се обогатява буквално от стотици различни етнически групи – включително най-голямата общност от хора от японски произход извън Япония, най-голямото население на италиански потомци извън Италия и значителна арабска общност, подхранвана най-вече от ливанска и сирийска имиграция. Има един милион души от немски произход, както и значителни китайски, арменски, литовски, гръцки, корейски, полски и унгарски общности; и наскоро нарастващ брой перуанци, боливийци, хаитяни и африканци. Сао Пауло има и най-голямата открито гей общност в Латинска Америка.

Приблизително 20 милиона души живеят в по-голямото Сао Пауло, което го прави третият по големина мегаполис на земята. Освен шеметна лавина от първокласни музеи, културни центрове, експериментални театри и кина, нощните клубове и барове на Сампа са едни от най-добрите на континента (15 000 бара правят един адски пълзящ кръчма), а неговите ресторанти са сред най-добрите в света. Неумолимият му денонощен пулс – близък братовчед на Ню Йорк или Токио – може да се окаже данъчен дори за най-яростния хипстър. След това отново може да достави таксата, от която се нуждаете, за да откриете един от най-големите градове в света.

Площ:
1,521 km²
Височина:
760 m
Население:
12.11 милиона (2017)
Кмет:
Бруно Ковас
Споделете в социалните мрежи
Бюлетин
Абонирайте се за нашия бюлетин и получавайте изключителни оферти за първа минута директно във входящата си поща.

    Изработено от Weber © 2021 Всички права запазени Tina Tours