ЕвропаЛондон

Един от най-посещаваните градове в света, Лондон има по нещо за всеки: от история и култура до изискана храна и добри времена. Потънали в историята, богатите шевове на отварящата очите древност в Лондон са навсякъде. Сградите на града са поразителни етапи в уникална и завладяваща биография.
Пътуване във времето

Потънали в историята, богатите шевове на отварящата очите древност в Лондон са навсякъде. Сградите на града са поразителни етапи в уникална и завладяваща биография и голяма част от тях – Лондонската кула, Уестминстърското абатство, Биг Бен – са незабавно разпознаваеми забележителности. Има повече от достатъчно иновации („Шард“, разширението „Тейт Модерн“, планираният градински мост), за да вдигне пукане във въздуха, но никога не заглушава подправения вековен разказ на Лондон. Архитектурно величие се издига навсякъде около вас в Уест Енд, древни останки осеяват града и очарователните кръчми пресичат историческите квартали, зелени предградия и речни брегове. Избери си.

Лошият ден в Лондон все още е по-добър от добър ден другаде.

Изкуство и усилвател; Култура

Неуморен новатор в изкуството и културата, Лондон е град на идеи и въображение. Лондончани винаги са били яростно независими мислители (и критици), но до не толкова отдавна хората бяха подозрителни към всичко, което смятаха за авангардно. Това вече е в миналото и творческата среда на града е изпъстрена с ляво отношение, независимо дали става въпрос за театрални иновации, съвременно изкуство, новаторска музика, писане, поезия, архитектура или дизайн. Храната е друга творческа сцена, която се превърна в неуморна мания в определени кръгове.

<< Разнообразие</

Този град е дълбоко мултикултурен, като всеки трети лондончани е роден в чужбина и представлява 270 националности и 300 езика. Великобритания може да е гласувала за Брекзит (въпреки че по-голямата част от лондончани не), но засега Лондон остава един от най-космополитните градове в света и разнообразието влива ежедневието, храната, музиката и модата. Той дори прониква вътрешно в британски институции; Британският музей и Victoria & amp; Музеят Алберт разполага с колекции, както разнообразни, така и великолепни, докато вкусовете на вековния пазар на Боро предлагат пълния световен спектър за гурме.

Приказка за два града

Лондон е колкото за широко отворени гледки и листни пейзажи, така и за градско проучване с висока плътност и гледка. Централен Лондон е мястото, където се събират големите музеи, галерии и най-емблематичните забележителности, но посетете Hampstead Heath или Олимпийския парк на кралица Елизабет, за да избягате от тълпите и да се веселите в широко отворени зелени простори. Можете също така да се отправите към Kew Gardens, Richmond или Hampton Court Palace за красиви панорами на крайбрежен Лондон, последвани от халба в тиха крайбрежна кръчма.

Площ:
1,572 km²
Височина:
11 m
Население:
8.136 милиона (2011)
Кмет:
Садик Хан
Споделете в социалните мрежи
Бюлетин
Абонирайте се за нашия бюлетин и получавайте изключителни оферти за първа минута директно във входящата си поща.

    Изработено от Weber © 2021 Всички права запазени Tina Tours