АзияМосква

destination-moscow-04
destination-moscow-03
Кремъл & amp; Червен площад

Самата основателка на града (и може би страната), Кремъл и Червеният площад все още са в сърцето на Москва – исторически, географски и духовно. Почувствайте тежестта на това значение, докато се лутате из стените на древната крепост, удивлявайте се на изумителното великолепие на катедралата „Свети Василий“ и отдавайте почит на почитания лидер на вече несъществуваща държава. Москва ще ви премести. Това ще заплете сетивата ви, ще успокои духа ви и ще забърка ума ви – и всичко започва точно тук, в Кремъл и Червения площад.

Комунистическа история

Останките от съветската държава са разпръснати из целия град. Паметниците помнят падналите герои и победните битки, докато музеите се опитват да анализират и синтезират миналото. Вижте Ленин и Сталин – от пиедесталите им – в причудливия Art Muzeon. Стъпка в социалистическата реалистична фантазия във ВДНХ. Слезте в дълбините на съветската система в музея на Студената война Бункер-42. Возете се в метроподобното метро и си спомнете милионите, пострадали в историческия музей на ГУЛАГ. В наши дни ретро клубовете и кафенетата придават на гостите си вкуса на съветското изживяване. Можете дори да опитате силите си в аркадни игри от съветска епоха.

Докато излизате от Москва, забързаната съвременна столица избледнява от погледа и по-бавната, старомодна провинция се разгръща около вас.

Сценични изкуства

Какво е по-вълнуващо от това да гледаш как балерина се противопоставя на гравитацията, прескачайки сцената в блестящия Болшой театър? Или да усетите силата на увертюрата на Чайковски от 1812 г., само на няколко пресечки от мястото, където е била премиерата преди повече от век? Или оооооооооооооооо, докато циркови артисти се извисяват под голямата палатка? Класическите сценични изкуства в Москва все още са сред най-добрите в света. В днешно време дори и най-традиционните театри експериментират с иновативни аранжименти, съживяват изгубени фаворити и организират световни премиери. Независимо дали оценявате класиката или предпочитате съвременното, столичното сценично изкуство ще впечатли.

Православие & amp; Архитектура

Почти на всеки завой в Москва ще видите златни куполи, които надничат над покривите и ще чуете как църкви звънят по улиците, осеяни с около 600 църкви – много от които блестят след неотдавнашния ремонт. Има цветни скрити скъпоценни камъни, исторически крепости и гигантски катедрали. Екстериорите са украсени с каменни резби и блестящи куполи; интериорът е пълен с древни икони, вихрен тамян и верни поклонници. Повече от хилядолетие православието помага за определянето на руската нация, значение, което е осезаемо в тези атмосферни духовни места.

Площ:
2,511 km²
Височина:
156 m
Население:
11.92 million (2012)
Кмет:
Сергей Собянин
Споделете в социалните мрежи
Бюлетин
Абонирайте се за нашия бюлетин и получавайте изключителни оферти за първа минута директно във входящата си поща.

    Изработено от Weber © 2021 Всички права запазени Tina Tours