ЕвропаАтина

С еднакви мерки за гръндж и грация, Атина е опияняващ микс от история и острота. Великолепният Акропол, видим от почти всяка част на града, е центърът, около който все още се върти Атина.
Изгледи на Акропол

Великолепният Акропол, видим от почти всяка част на града, е центърът, около който все още се върти Атина. Този град-храм, построен през 5-ти век пр. Н. Е., Служи като ежедневно напомняне на гърците за тяхното наследство и многото трансформации на града. По целия градски басейн, покривите и балконите са под ъгъл към забележителността, блок от млечен мрамор на върха на стръмен хълм. Издърпайте собствения си стол, настанете се и оставете време да оцените многото настроения на Акропола, докато светлината се измества и облаците хвърлят променящите се сенки.

С еднакви мерки за гръндж и изящество, Атина е опияняващ микс от история и острота.

Слоеве на историята

Културният и социален живот на Атина се разиграва сред, около и в забележителности, които са вековни, ако не и хилядолетия. Останките от Древна Гърция привличат най-много внимание, разбира се, благодарение на малко нещо, наречено демокрация. О, и митология, и драма, и философия. Но не пренебрегвайте „по-късните“ години: например хилядолетни византийски църкви, които клякат, раздвижени по средата на улиците и прикрепени към склоновете. Османските следи могат да се видят в архитектурата и в храната. А неокласическият стил от 19-ти век добавя елегантност в целия център.

Креативна енергия

Въпреки че хората са издържали на трудни обстоятелства от началото на икономическата криза през 2009 г., градът като цяло пука от енергия в художествени представления, политически дебати и дори по стените на изоставени сгради, тъй като Атина се превърна в едно от най-забележителните места в Европа за улично изкуство. Има много изненади, които трябва да бъдат открити, така че не забравяйте да оставите място в графика си за спонтанно откритие: купете билет за това танцово шоу, което току-що започва, докато минавате, или седнете в ресторанта, където музикантите се настройват. Ще бъдете възнаградени.

Плажове и руини

Отвъд Атина, надолу по полуостров Атика, има по-зрелищни антики, като храмът на Посейдон в Сунион и мястото на древния Елевсин, както и много добри плажове като тези в близост до историческия маратон. Разбира се, бихте могли да прекосите ципа от запад на изток за по-малко от час, но е много по-забавно да предприемете спокойно пътуване до езеро, изпълнено с минерали, да речем или манастир с ослепителни византийски мозайки. Ако обаче предпочитате да не шофирате, до повечето от тези изненадващи забележителности (включително страхотни плажове) може да се стигне с градския транспорт.

Площ:
2,929 km²
Височина:
70 m
Население:
664,046 (2011)
Кмет:
Джоргос Каминис
Споделете в социалните мрежи
Бюлетин
Абонирайте се за нашия бюлетин и получавайте изключителни оферти за първа минута директно във входящата си поща.

    Изработено от Weber © 2021 Всички права запазени Tina Tours