АзияТокио

Гледайки миналото и бъдещето, Токио заслепява със своята традиционна култура и страст към всичко ново. Оттогава Токио строи, като разширява границите на възможното върху гъсто населената земя, застрашена от земетресения, добавяйки все по-високи, по-лъскави структури.
Научно-фантастични градски пейзажи

Неоново осветените улични пейзажи в Токио все още изглеждат като научно-фантастичен филмов декор – и това е визия за града от 80-те години. Оттогава Токио строи, като разширява границите на възможното върху гъсто населената земя, застрашена от земетресения, добавяйки все по-високи, по-лъскави структури. Елате да видите утопичните мегамолове, острите дизайнерски бутици от наградените в Япония архитекти и най-високата кула в света – Tokyo Sky Tree – извиващ се шпил, който се опира на древни строителни техники. Застанете на върха на един от небостъргачите в Токио и погледнете над града през нощта, за да видите как той мига като контролния панел на звезден кораб, простиращ се чак до хоризонта.

Градът на шогуна

Токио може би завинаги достига в бъдещето, но все още можете да видите следи от столицата на сёгуна на сцената на кабуки, на турнир по сумо или под черешовите цветове. Това е модерен град, построен по стари модели, а в сенките на небостъргачите можете да намерите анахронични дървени бараки и тихи алеи, буйни традиционни фестивали и осветени с фенери якитори (пиле на скара). В по-старите квартали можете да пазарувате занаяти, направени точно както са били от векове, или да се скитате по калдъръмени алеи, където гейшите някога са стъпвали.

https://tinatours.bg/wp-content/uploads/2018/09/destination-tokyo-03-1280x854.jpg
Изяж сърцето си

Да, Токио има повече звезди на Мишлен от всеки друг град. Да, японската кухня е добавена към списъка на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО. Но не това прави храненето в Токио толкова невероятно изживяване. Това, което наистина се брои, е дългогодишната занаятчийска култура на града. Можете да се насладите на най-доброто суши в живота си, направено от един от легендарните готвачи в града, използвайки най-пресните сезонни съставки на пазара. Можете също така да похарчите ¥ 800 за купа юфка, направена със същото внимание и взискателно внимание към детайлите, от рецепта, усъвършенствана чрез десетилетия опит.

https://tinatours.bg/wp-content/uploads/2018/09/destination-tokyo-04.jpg
https://tinatours.bg/wp-content/uploads/2018/09/destination-tokyo-03.jpg
https://tinatours.bg/wp-content/uploads/2018/09/destination-tokyo-02.jpg
https://tinatours.bg/wp-content/uploads/2018/09/destination-tokyo-01.jpg
Мода & amp; Поп култура

От гигантски роботи до ученички с очи с чинийки до някакво вездесъщо коте, японската поп култура е феномен, достигнал далеч по света. Токио е лабораторията за поп култура в страната, където новите тенденции израстват. Елате да видите най-новите погледи, излизащи от задните улици на Харадзюку, най-горещите поп звезди, прожектирани на гигантските видеоекрани в Шибуя, или най-новото аниме и манга, излитащи от рафтовете в Акихабара. Gawk към гигантските статуи на Годзила; пазарувайте любимите си стоки за герои; или вземете някакво вдъхновение за стил, просто като се разхождате по улицата.

Площ:
2,188 km²
Височина:
40 m
Население:
9.273 милиона (2015)
Кмет:
Юрико Койке
Споделете в социалните мрежи
Бюлетин
Абонирайте се за нашия бюлетин и получавайте изключителни оферти за първа минута директно във входящата си поща.

    Изработено от Weber © 2021 Всички права запазени Tina Tours