АзияМумбай

Мумбай, бивш Бомбай, е голям. Пълно е с мечтатели и работници, звезди и гангстери, бездомни кучета и екзотични птици, художници и слуги, рибари и крорепати (милионери) и много, много хора.

Мумбай, бивш Бомбай, е голям. Пълно е с мечтатели и работници, звезди и гангстери, бездомни кучета и екзотични птици, художници и слуги, рибари и крорепати (милионери) и много, много хора. Той разполага с най-плодотворната филмова индустрия в Индия, някои от най-големите бедняшки квартали в Азия (както и най-скъпият дом в света) и най-голямата тропическа гора в градска зона. Мумбай е финансова сила на Индия, моден епицентър и пулс на религиозно напрежение.

Ако Мумбай е вашето въведение в Индия, подгответе се.

Градът не е заплашително място, но неговата яростна енергия, ограничен обществен транспорт и наказващо замърсяване го правят предизвикателство за посетителите. Сърцето на града съдържа някои от най-великите архитектури от колониалната ера на планетата, но изследвайте още малко и ще откриете уникални базари, скрити храмове, хипстърски анклави и първокласни ресторанти и нощен живот в Индия.

Площ:
603.4 km²
Височина:
14 m
Население:
18.41 милиона (2011)
Кмет:
Вишванат Махадешвар
Споделете в социалните мрежи
Бюлетин
Абонирайте се за нашия бюлетин и получавайте изключителни оферти за първа минута директно във входящата си поща.

    Изработено от Weber © 2021 Всички права запазени Tina Tours