ЕвропаИстанбул

Стратегическото местоположение на Истанбул е привлякло много мародерски армии през вековете. Гърците, римляните и венецианците се редуваха да управляват, преди османците да нахлуят в града и да решат да останат - физически напомняния за различните им владения се намират в целия град.
Жива история

Стратегическото местоположение на Истанбул е привлякло много мародерски армии през вековете. Гърците, римляните и венецианците се редуваха да управляват, преди османците да нахлуят в града и да решат да останат – физически напомняния за различните им владения се намират в целия град. Фактът, че градът е разположен на два континента, не беше единствената му карта – това беше последният етап от легендарния Път на коприната, свързващ Азия с Европа, и много търговци, които дойдоха тук, толкова им харесаха, че и те решиха да останат. По този начин те дадоха на града културно разнообразие, което той запазва и до днес.

Изкуство и усилвател; Архитектура

Завоевателните армии от древни времена са били склонни да обират града, вместо да го даряват с художествени съкровища, но всичко това се е променило с византийците, които са украсявали църквите и дворците си с мозайки и стенописи. По чудо много от тях остават. Техните наследници, османците, бързо стартираха амбициозна строителна програма, а великолепно декорираните императорски джамии в резултат на това бяха архитектурни триумфи, които заедно формират един от големите световни силуети. През последните години местните банки и бизнес династиите възвърнаха големите амбиции на османците и дариха впечатляващ набор от галерии, музеи и фестивали, на които всички да се насладят.

Това магическо място за срещи на Изток и Запад има повече атракции в горните чекмеджета, отколкото има минарета (и това е много).

Кулинарно наследство

– Но какво ще кажете за храната? чуваме как казваш. Щастливи сме да съобщим, че кухнята на града е толкова разнообразна, колкото и наследството му и е вкусна за зареждане. Местните се отнасят сериозно към яденето и пиенето – ресторантите тук са най-добрите в страната. Можете да хапнете ароматни азиатски ястия или италиански класики, ако решите, но повечето посетители предпочитат да опитат сочни кебапи, ароматни мезета и прясно уловена риба, които са фирмените ястия на града, като ги измият с националната напитка, раки (анасонова ракия) , или чаша или две местно произведено вино.

Местен живот

Някои древни градове са сумата от техните паметници, но İstanbul влага много повече в уравнението. Главни сред многобройните му атракции са местните жители, които имат заразителна любов към живота и щедрост на духа. Тази жизнена, приобщаваща и разширяваща се общност е пълна с хора, които работят и се забавляват, ценят семейството и приятелствата и нямат проблем да съчетаят традициите и модерността в ежедневието си. Присъединяването им към любимите им обитатели – çay bahçesis (чаени градини), kahvehans (кафенета), meyhanes (турски таверни) и kebapçıs (кебап ресторанти) – ще бъде връхната точка на вашето посещение.

Площ:
1,539 km²
Височина:
40 m
Население:
15.03 милиона
Кмет:
Кадир Топбас
Споделете в социалните мрежи
Бюлетин
Абонирайте се за нашия бюлетин и получавайте изключителни оферти за първа минута директно във входящата си поща.

    Изработено от Weber © 2021 Всички права запазени Tina Tours