АзияКиото

Въпреки че съвременният град бръмчи и се движи наоколо, поток от горящ тамян или гледката на ярка порта от червени тории, маркираща входа на светилището, редовно напомнят, че Киото остава духовното сърце на Япония.
Духовното сърце на Япония

Това е град с около 2000 храма и светилища: град с истински шедьоври на религиозната архитектура, като изгарящия с ретината блясък на Кинкаку-джи (прочутия Златен павилион) и пещерното пространство на Хигаши Хонган-джи. Там монасите-облечени се разбъркват между храмовите сгради, молитвените песнопения отекват из зашеметяващите дзен градини, а вярващите медитират върху пода на татами-мат. Въпреки че съвременният град бръмчи и се движи наоколо, поток от горящ тамян или гледката на ярка порта от червени тории, маркираща входа на светилището, редовно напомнят, че Киото остава духовното сърце на Япония.

Киото е стара Япония, обширна: атмосферни храмове, възвишени градини, традиционни чайници и гейши, които бързат към тайни връзки.

Пътуване за Tastebuds

Малко градове с този размер опаковат такъв удар, що се отнася до кулинарните им достойнства, а в основата му е пазарът Nishiki („кухнята на Киото“). Киото е претъпкан с всичко – от ресторанти със звезди на Мишлен, елегантни коктейл барове, прохладни кафенета и суши места до хранителни зали, изакая (японски заведения за хранене), занаятчийски барове и юфка от старата школа. Развеселете се на невъзможно изисканата кухня, известна като кайсеки, докато се взирате в частната си градина, опитайте най-деликатната темпура в традиционна сграда, изплъзнете се с димящи купички с рамен лакът до лакътя с местните жители, след което се плъзнете в захарна кома от извисяваща се мача (прахообразен зелен чай) моркови.

Град на занаятчиите

Докато останалата част от Япония е възприела модерността с изоставяне, старите начини все още се придържат към Киото. Със своите корени като културна столица на страната, не е изненадващо, че много традиционни изкуства и занаяти се поддържат живи от занаятчиите от поколение на поколение. Разходете се по улиците в центъра на града, през историческия Гион и миналата макия (традиционни японски градски къщи) в текстилния квартал Нишиджин, за да намерите древни специализирани магазини от продавачи на тофу, уаши (японска ръчно изработена хартия) и търговци на чай, до изискан лак, ръчно изработени медни чазуцу (кутии за чай) ) и боядисани в индиго норен (висящи завеси).

Културни срещи

Ако не познавате своята матча (зелен чай на прах) от вашата манга (японски комикс), никога не сте спали на футон или сте се къпали с голи непознати, тогава няма значение, тъй като тук е мястото да се потопите в тънкостите на японската култура. Независимо дали гледате как мача се размахва на традиционна чаена церемония, прекарвате нощта в риокан, сваляте съоръженията си и се накисвате в онсен, присъединявате се към развълнувано парти с ханами (гледане на черешов цвят) или откривате изкуството на японската кухня – вие ‘ ще се доближа една крачка по-близо до разбирането на уникалния японски начин на живот.

Площ:
827.83 km2
Височина:
971 m
Население:
1.475 милиона (2015)
Кмет:
Дайсаку Кадокава
Споделете в социалните мрежи
Бюлетин
Абонирайте се за нашия бюлетин и получавайте изключителни оферти за първа минута директно във входящата си поща.

    Изработено от Weber © 2021 Всички права запазени Tina Tours